Froukje

Als kind was ik altijd bezig met tekenen, bouwen en knutselen. Ik volgde een theatercursus bij de Blauwe Stoep en zong mee in een kinderkoor. Als tiener ging ik graag dansen, zingen en toneelspelen. Ik deed mee aan het schoolkoor en volgde een schildercursus bij Parnas.

Veel van deze artistieke vaardigheden en het visueel maken van ideeën heb ik verder ontwikkeld aan de kunstacademie, waaronder spelen met tekst en beeld bij de richting grafische vormgeving. Het toneelspelen pakte ik weer op en heb meegespeeld in het Stadstheater. Tussendoor maakte ik een switch naar het sociaal domein, liep stage bij VluchtelingenWerk, waarna ik vervolgens een wekelijkse vluchtelingenvrouwengroep organiseerde.

Na de opleiding docent Beeldende Kunst en Vormgeving heb ik meer dan twaalf jaar voor de klas gestaan.
Een paar jaar geleden heb ik theatersport gedaan bij Ja! Improvisatie. Nu doe ik mee met theatertrainingen. Het werkt heerlijk bevrijdend!

In 2019 heb ik de masteropleiding Kunsteducatie afgerond met een onderzoek naar de kunstenaars-mindset bij sociaal artistieke projecten. Als cultureel wijkopbouwwerker ontwikkel ik community art projecten in de wijk Huizum-West. Ik heb de organisatie Wilde Wijk opgezet: cultuurparticipatie, bewoners verbinden en empoweren, creativiteit en intuïtie combineren, met oog voor kwetsbare bewoners.

Heb je ook bijzondere ideeën of mooie plannen? Ik denk graag met je mee.
Zin om te samenwerken? Neem gerust contact op. Mail naar froukje@isleaf.nl of bel 06-55371144